Friday, September 16, 2011

Dete sreće

Sedite za stolom, čitate novine. Ispred vas su kafa, sok i sendvič.
Otvarate novine, čitate važne vesti iz zemlje i sveta... ruka vam zadrhti od stresa i kap crne kafe pada na nogavicu. Nogavica je braon.
Pomislite: "Pa nije sve tako crno, i ja sam dete sreće, dobro je da je crna kafa u stvari braon, dok mi na braon nogavicu sleće".

Nastavljate dalje.

Crnu hroniku čitate žmureći, posežete za sokom, koji obarate... zato što žmurite. Sok šalje kapljice na vaše bele faltice. Faltice su na košulji. Košulja je bela.
Pomislite: "Pa nije sve tako crno, i ja sam dete sreće, dobro je da imam onaj broš, što pogled sa flekice skreće"

Nastavljate dalje.

Najzad! Horoskop! - zadovoljno uzimate sendvič, i dok mrvice na sve strane lete, pročitate da je retrogradni Merkur na putu vaše planete! O užasa, O katastrofe! Od nemoći stiskate sendvič, i kečap nalazi način lukav, da padne baš tu...na vaš rukav!


Salata od plavog patlidžana
recept by Mama

Sastojci: plavi patlidžan, paprika, paradajz, beli luk, crni luk, bosiljak, so, sirće, ulje
Priprema: Patlidžan iseći na kolutove - širine oko 0,5 cm i pržiti  u ulju, dok ne porumene sa obe strane. Po potrebi dodavati ulje. Odlagati u poklopljen sud. Paprike iseći na krupnije komade, oko 2x2 cm ili uzduž, i pržiti u istom ulju. Takođe odlagati u poklopljen sud.
U činiju ređati: red plavog patlidžan, bosiljak/peršun, beli luk (iseckan), zatim papriku i crni luk i paradajz iseckan na kolutove. Posoliti prema ukusu i na kraju preliti uljem koje je ostalo od prženja. Dodati sok od limuna. Staviti u frižider da se ohladi i poslužiti sa feta sirom.

Salata made by Jela, photo by Aleksandar


2 comments:

  1. Predivan post a i recept, naravno! Zdrava, jednostavna i ne sumnjam, ukusna salata...

    ReplyDelete
  2. Hvala puno! Jako ukusna salata, i lepa i za oko :)

    ReplyDelete