Monday, September 2, 2013

Bermudski trougao

Tri vrste pečuraka made by Jela, photo by Aleksandar

Jedan od važnih momenata svake veze je onaj vezan za hranu.
Ako možete sebi da dozvolite to potpuno opuštanje učinili ste veliki korak...
Ipak taj korak može da natera osobu sa druge strane stola da vrišteći pobegne glavom bez obzira.
Isprobajte sledećih nekoliko predloga, i znaćete da li ste napravili pravi izbor:

1. Hleb, debeli sloj putera + eurokrem. Eurokrem zajedno sa puterom se naravno preslikava do pola obraza. Nežno pogledajte voljeno biće i široko se nasmejte....
2. Režite ukoliko vaša voljena osoba pokuša da uzme nešto iz vašeg tanjira. Podmuklo i dovoljno dugo da shvati da ste ozbiljni! Ukoliko uspete, izbečite se dok režite kako bi cela stvar dobila posebnu notu ludila.
3. Prilikom konzumacije kokica, pokušajte da u usta stavite što veći broj istih, obavezno  prilikom tog čina neka veći deo kokica završi svuda oko vas - u kosi i na tepihu. Samo ako ste sigurni u higijenu, možete pokupiti kokicu sa poda i nehajano je ubaciti u usta. Pomaže i ako prilikom žvakanja, žustro pokušavate da prepričate kako ste proveli dan.
4. Za večeru pojedite sledeću kombinaciju: slanina i crni luk. Obavezno crni luk umačite u brdašce soli na tanjiru. Obavezno crni luk jedite kao polovicu jabuke.
5. Prilikom zajedničkog ručka koji se sastoji od neke vrste pečenja, koristite hleb umesto pribora. Hleb umačite u moču, u sirće u činiji za salatu, i hlebom obrišite bradu sa koje se sliva mast. Ukoliko su vam prsti masni, a mora da jesu, i njih obrišite o hleb - pa ga pojedite.

Eto, nekoliko kratkih ali efektnih načina da proverite nevidljive granice tog magičnog trougla - Ti +Ja+Hrana.

Svi dati primeri nisu izmišljeni, i u potpunosti su vezani za stvarne likove i događaje.


Tri vrste pečuraka

Sastojci: glavica crnog luka, 120g bukovače, 120g šitake, 120 šampinjona, 100g šunke, pavlakabiber, so, maslinovo ulje, svež peršun
Priprema: U tiganju na ulju propržiti crni luk, zatim dodati šunku iseckanu na listiće. Kada dobije boju, dodati prvo bukovaču isečenu na rezance. Posle 15 min dodati iseckane šampinjone i šitake. Na kraju začiniti prema ukusu i sipati pavlaku za kuvanje. Kuvati još nekoliko minuta dok se sve ne sjedini. Servirano jelo ukrasiti svežim peršunom.

Tri vrste pečuraka made by Jela, photo by Aleksandar


1 comment:

  1. Pozdrav,

    Nedavno smo lansirali stranicu Svajela.hr, što je tražilica recepata sa blogova i stranica web s receptima. Primjetili smo da imate super recepte na Vašem blogu koje bih voljeli indexirati na našoj stranici. Ako želite saznati više o nama i kako se prijavit, molimo Vas da posjetite našu stranicu ovdje: http://www.svajela.hr/ ili da nam pošaljete email na info@svajela.hr.

    S poštovanjem,
    Senka

    ReplyDelete