Monday, August 17, 2015

Strogo čuvana tajna

Svako od nas ima neku naviku kada je hrana u pitanju, koja je u najmanju ruku čudna. To može biti kombinacija nespojevih sastojaka ili redosled kojim jedemo, koji je potpuno neprimeren i odskače od svih poznatih normi kulturnog obedovanja....
I ne, ne mislim na tajne koje se odnose na kulinarske veštine ili tajne sastojke - ova vrsta tajne može izazvati zgražavanja. I njih otkrivamo samo posebnim ljudima u svom životu. Ako ne pobegnu, to je onda za ceo život...

Recept za palačinke sa ovsenim mlekom, kafom i borovnicama

Sastojci: 1 šolja brašna, 5 kašika šećera, 2 kašičice praška za pecivo, 1/4 kašičice soli, 1 jaje, 1 šolja ovsenog mleka, 1 kašičica nes kafe, 2 kašike ulja, šolja borovnica.

Priprema: U posudi pomešati suve sastojke: brašno, šećer, prašak, kafu i so. Napraviti udubljenje u sredini. U drugoj posudi umutiti tečne sastojke: jaje, mleko i ulje. Dodati tečne sastojke suvim, sipajte ih u udubljenje i sve vreme mešajte dok ne dobijete glatko testo.
U nauljenom tiganju, na srednjoj temperaturi pecite palačinke. Sipajte smesu, dok je još vlažna, razbacajte borovnice. Pecite sa svake strane oko 2 minuta, dok palačinke ne porumene.

Koristila sam dm Bio napitak od ovsa Natur, 100% biljnog porekla, bez laktoze i dodatka šećera.

Palačinke made by Jela, photo by Aleksandar

Palačinke made by Jela, photo by Aleksandar

No comments:

Post a Comment